16 Ağustos 2015 Pazar

Beni Seç Serisi - Kiera Cass | Yorum

Merhaba*-* Bir değişiklik yapayım dedim ve Beni Seç serisinin yorumunu bloga girmek istedim. Normalde video çekmem gerekiyordu ama bloga yazmayacak mısın diye sorular, yorumlar gelince bu sefer böyle yapayım dedim. 

Bu seriyi okuyan son insanlardan biriyim sanırım.. Facebooktaki Kitaplar ve Yazarları sayfasındaki arkadaşlarımla ufak bir etkinlik düzenleyip bu seriyi beğenenlerden mi olacağız beğenmeyenlerden mi diye görmek istemiştik. Çünkü seriye verilen puanlar ya çok yüksek, ya çok düşük!

Konuyu kopyala yapıştır yapmak yerine hemen kısaca ben anlatayım:
Illéa adındaki bir ülkede prense eş bulmak için bir Seçim yapıyorlar ve Seçim'e başvurmak için yaşı tutan kızlar arasından 35 kişiyi seçip saraya getiriyorlar. Seçilen kızlardan birisi de ana karakterimiz America. America kast sistemiyle yönetilen bu ülkede düşük sınıflardan birinde ve sınıf atlamasının yollarından biri de seçime katılmak. Aslında seçime katılıp Prens Maxon'ın gelini falan olmak istemiyor. Onun Aspen adında bir sevgilisi var ve onunla gayet mutlu fakat Aspen America'nın kalbini kırıyor ve America da seçim için saraya gidiyor.



Ben aşk üçgenlerini pek sevmem, o yüzden de seriye biraz beğenmeyeceğim düşüncesiyle başladım ve beklentilerim sıfırın altındaydı. Sanırım beklentim bu kadar düşük olduğu için ilk kitapla ilgili düşüncelerim biraz pozitif. 
Öncelikle kitapla ilgili beni ilk etkileyen şey konunun gelecekte geçiyor olmasıydı. Kapaklar ve konusu yüzünden ben kitabı geçmiş zamanlardan birinde geçiyor zannetmiştim. Gelecekte geçen bir kitap olması benim kitap hakkında ilk beğendiğim şey oldu. Konusunu orijinal buldum.

Kitapla ilgili sıkıntılarımdan en büyüğü America'nın fazla alaycı oluşuydu. Düşük bir kast sisteminden gelmiş olmasına rağmen Prens Maxon ile sanki kaç yıllık arkadaşıymış gibi konuşması beni biraz rahatsız etti. Yazarın ne yapmaya çalıştığı bariz tabii ki, America diğer kızlar gibi değil, America ayakları yere basan bir karakter ve karakterinden ödün vermiyor. Bu yüzden de Maxon America'yı farklı bulacak. Düşünce güzel, işleniş biraz gerçek dışıydı..

İlk kitaba puanım 3/5 oldu.



Elit bir çok açıdan hayal kırıklığıydı. Konusundan spoiler olmaması için bahsetmek istemiyorum ama genel olarak kitabın geçtiği dünyaya fazla bir şey katmayan (hatta vazgeçtim hiçbir şey katmayan) bir kitaptı. Sanki seri üçleme olsun diye zorlanarak yazılmış bir kitaptı. America'nın kararsızlıkları beni çileden çıkarttı da çıkarttı.

Elit'e puanım 2/5 oldu.

Sonsuza Dek ikinci kitapta batırılan yerlerin biraz toplandığı bir kitap oldu. Seride favorim ilk kitap mı üçüncü kitap mı bilmiyorum ama Sonsuza Dek'te de America yer yer olmaması gereken şeyler yaptı bence.. Konunun bu şekilde sonuca bağlanması da hoşuma gitti. (allahım spoiler vermeden yazmak çok zor... :')) Yine bazı mantık hataları olduğunu düşünüyorum.

Sonsuza Dek'e puanım 3/5 oldu.

4 yorum:

  1. America 2. kitapta gerçekten çok gıcıktı ara ara kitabı duvara fırlatasım geldi :3

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. Peki sence alıp okumalı mıyım? Adını çokça duydum falan, onun için almayı düşünüyordum ama şimdi yorumunu okuyunca ve puanlamana bakınca kararsız kaldım.

    YanıtlaSil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil